برجام و نقش کنونی اروپا

تنوع و تعدد رایزنی های میان اروپا و ایران در چند هفته اخیر نشان از تلاش تروئیکای اروپایی برای متقاعد کردن تهران به بخش هایی از درخواست آقای ترامپ دارد و این در حالی می باشد که موضع جمهوری اسلامی ایران در هیچ کدام از مسایل نحوه اجرای برجام، تفکیک گفت و گو ها و رایزنیهای منطقه ای از توافق هسته ای و غیر قابل مذاکره بودن توان دفاعی ایران که آزمایشهای موشکی را هم شامل می شود تغییر نکرده است .

ایران حتی برای ورود به سایر حوزه های مذاکراتی نیز پیش شرط گذاشته و آن هم اجرای صحیح برجام ار سوی همه طرفها و اثبات موفقیت آمیز آن برای ایران است.

مذاکرات فرا آتلانتیک بین اروپا و ایالات متحده آمریکا در جریان است که احتمال این وجود دارد که ریاست جمهوری آمریکا که زیر نفوذ دولت اسرائیل قرار دارد با هر پیشنهادی از سوی اروپا مخالفت نماید. اروپایی ها موافق سه اصلاح اساسی می باشند.

1ــ تعهد برای مذاکره مجدد در قبال محدودیت های آزمایش موشکی توسط ایران

2ــ دادن اطمینان مبنی بر اینکه بازرسان دسترسی نامحدود و بی قید و شرط به پایگاهای نظامی ایران را داشته باشند.

3ــ تمدید و گسترش دادن تاریخهای انقضای توافق برای ممانعت از سرگیری تولید سوخت هسته ای بسیار فراتر از محدویتهای کنونی برجام که برخی از آنها در سال 2030 منقضی می شوند.

از سوی دیگر اروپایی ها نگران واکنش چین و روسیه به علاوه ایران به این سه شرط هستند و به همین دلیل در حال طرح کردن مفهوم یک توافق اساسی و مهم هستند که به جای بر هم زدن توافق کنونی توافقی را ضمایم گسترش دهند. در ضمن ایران بارها به صراحت اعلام کرده که درهای تاسیسات نظامی این کشور بر روی بازرسان آژانس باز نخواهد شد.

آمریکا با تهدید به بازگرداندن تحریم های هسته ای ایران در حقیقت تلاش می کنند چین و روسیه و کشورهای اروپایی را نگران پابرجا بودن برجام نماید.

جمهوری اسلامی ایران از هم اکنون کاملاً به سمت شرق (چین و روسیه) سوق پیدا نموده و از کردار غرب خسته گردیده. رهبر انقلاب ایران در 19 فوریه در میان تعدادی از ایرانیان عنوان نمود که نظام شرق را بر غرب ترجیح می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *